Сезонът в Първа лига се подновява, а БФС за пореден път демонстрира, че явно Дунав им пречи. 

Това се виждаше и през миналия полусезон, след като в доста мачове русенци бяха рязани жестоко от съдиите и само заради този факт отборът изпусна да спечели още поне 10 точки.

Днес "драконите" се срещат с Берое, а абсурдното е, че наряда за съдия на мача получи Никола Попов, който е родом от Стара Загора.

Това нормално ли е? Явно когато един отбор с богата история се завърне във футболния елит след 25 години отсъствие и показва, че с честна игра и изцяло футболни аргументи нещата в България могат да се получат, това пречи на някого. 

Голяма част от феновете на тима очакват днес отборът да бъде порязан за пореден път, тъй като със сигурност родният отбор на Попов му е на сърце, което е напълно нормално, след като е футболен човек и е от Стара Загора.

Хората от БФС обаче трябва да си дадат ясна сметка, че по този начин са на път да затрият нещо хубаво, което се случва в Русе. 

Тези хора работят честно, тези хора използват само футболни аргументи, тези хора пишат история през този сезон. С какво пречат на другите? Отговорът за момента е неясен. 

Или пък може би от футболната централа са свикнали повечето отбори да им "лижат задника". Да, явно подмазвачите са на мода у нашия футбол за много голямо съжаление.

И все пак ще стискаме палци да се получи един хубав мач, който да не бъде решен със съдийски намеси, защото би било жалко.

Калоян Ангелов, Gol.bg