Бюджетът на Берое за новия сезон няма да бъде променян въпреки отпадането от плейофите за Лига Европа, разбра „Тема Спорт“. Той остава 4,5 милиона лева, колкото бе за настоящата кампания.

Преди началото и той бе редуциран от 6 милиона лева. Както е известно, основен благодетел на зелено-белите е „ТЕЦ Марица-изток 2“. Още от Нова година обаче се търси нов собственик за заралии. Водените няколко разговора са ударили на камък. 

В момента ръководството усилено търси генерален спонсор, който да помага с издръжката. В последните години Берое е вторият най-стабилен финансово клуб у нас след Лудогорец. 

Търпението на настоящите босове обаче се изчерпва. За в бъдеще в зависимост от представянето на тима и намирането на рекламодател сумата от 4,5 милиона евро може да бъде редуцирана.

„През този шампионат амбициите ни бяха доста по-сериозни. Проведохме сезона с два треньорски щаба. Нещата не се получиха и в двата случая. Затова искаме промяна за новия шампионат“, коментира изпълнителният директор на Берое Илко Русев.

През тази седмица предстоят заключителни разговори с играчите, чиито договори изтичат и може да останат в тима. Това са защитниците Венцислав Василев, Иво Иванов и нападателят Жуниор Мапуку.

Първият е пожелал заплата от 10 хиляди лева на месец. Вторият пък е склонен да намали претенциите си, за да остане. От тима със сигурност си тръгват Атанас Зехиров, Георги Божилов и преотстъпените от Краковия и Киево - Антон Карачанаков и Радослав Кирилов.