Славия ще запише своя мач №1900 в елита на българския футбол при гостуването на Берое днес. Само Левски и ЦСКА имат повече двубои в бившата “А” група и настояща Първа лига.

Столичани са амбицирани да ознаменуват юбилея с успех в Стара Загора, още повече, че имат да си връщат на Берое за тежката загуба с 1:4 в началото на сезона. Заралии обаче са в подем и спечелиха три от последните си 4 мача, а при успех днес, могат да се изкачат на трето място във временното класиране.
 
Старши треньорът на домакините Александър Томаш няма сериозни кадрови проблеми. Той ще пусне в предни позиции Мартин Камбуров, а зад него ще действат Антон Карачанаков, Карлос Охене и Педро Еуженио. Кохей Като и Мартин Райнов ще са двамата халфове с по-дефанзивни функции.
 
Юлис Ндонг ще се завърне сред титулярите на Славия. Костадин Велков изтърпя наказание и също е на линия. Златомир Загорчич е сигурен, че бързината на Ивайло Димитров, Галин Иванов и Иван Минчев може да донесе успех на неговия тим под Аязмото, където Славия има 13 победи от 49 гостувания.
 
Капитанът на Берое Мартин Райнов ще запише своя мач номер 100 в елита, а Мартин Камбуров ще се опита да се разпише в четвърти пореден шампионатен двубой.