Интер – Тотнъм, двубой от осминафиналите на Лига Европа. Стадион "Джузепе Меаца", град Милано, 20:00 часа българско време, съдия: Иван Бебек (Хърватия)

След като в първия мач, игран в Лондон, загуби с 0:3, сега Интер ще се опита поне да се представи по-добре. Въпреки че шансовете на "нерадзурите" да се класират за четвъртфиналите са изключително малки, те ще се постараят да затруднят "шпорите", за които поради наказание няма да се състезава Гарет Бейл.

ИНТЕР

Групата за мача: Ханданович, Белец, Ди Дженаро, Ранокия, Киву, Жуан, Паза, Мбайе, Джонатан, Санети, Гаргано, Гуарин, Камбиасо, Ковачич, Бенаси, Белони, Алварес, Касано, Коломби, Паласио

Контузени: Самуел, Оби, Кастелаци, Силвестре, Нагатомо, Мудингай, Милито

Наказани: А. Перейра

Вероятен състав: Ханданович, Ранокия, Жуан, Киву, Санети, Джонатан, Ковачич, Бенаси, Гуарин, Касано, Паласио


ТОТНЪМ

Групата за мача: Лорис, Фридъл, Вертонген, Галас, Ноутън, Доусън, Уолкър, Асу-Екото, Коулкър, Паркър, Хъдълстоун, Ленън, Ливърмор, Керъл, Холтби, Дембеле, Сигурдсон, Дефоу, Адебайор

Контузени: Кабул, Сандро, Демпси

Наказани: Бейл

Вероятен състав: Фридъл, Коулкър, Вертонген, Уолкър, Асу-Екото, Дембеле, Паркър, Ливърмор, Холтби, Сигурдсон, Дефоу


Прогноза на Gol.bg:

Наставникът на домакините Андреа Страмачони залага на почти същата група от футболисти, които трябваше да изнесат на гърба си срещата преди седмица. Единственият отсъстващ е наказаният уругваец Алваро Перейра.

Мениджърът на Тотнъм Андре Вилаш-Боаш вече заяви, че очаква от отбора си да подходи сериозно към двубоя въпреки аванса си. Португалският специалист беше категоричен, че липсата на Бейл не бива да пречи на "шпорите" да свършат работата си на терена.

Едно е сигурно – тази вечер поне един от носителите на трофея от Лига Европа (под предишното му име Купа на УЕФА) ще напусне надпреварата. Зенит има да заличава пасив от два гола срещу Базел, а Тотнъм и Интер ще излъчат другия носител на отличието, който ще трябва да се съсредоточи върху предизвикателствата на домашната си сцена. По-вероятно е тази съдба да сполети "нерадзурите".

Резултат: Интер – Тотнъм 1:1