Халфът на Челси Франк Лампард се зарече от тима да подходят сериозно към предстоящия мач-реванш от осминафиналите на Лига Европа срещу Стяуа.

"Сините" изостават с 0:1 след първата среща в Букурещ и имат нужда от вдъхновено представяне, за да продължат напред. През уикенда Челси вече показа сила на характера, изравнявайки резултата до 2:2 срещу Манчестър Юнайтед.

И тази вечер тимът на Рафа Бенитес трябва да покаже подобен дух, за да надделее над Стяуа.

"Стяуа е добър отбор. Те са технически добри с топката, както и повечето европейски отбори на този етап от турнира", коментира Лампард.

"Ще е труден мач, просто е. В първият мач теренът бе много тежък, докато тук игрището е по-добро".

"Фактът, че не вкарахме гол на чужд терен ще направи мачът труден, ще бъде на ръба. Но трябва да повярваме в характера си и способността да обърнем резултата".

Същевременно Лампард коментира и поредното си постижение, задминавайки легендата на клуба Джон Холинс за третото място по най-много участия с екипа на Челси.

"Много съм доволен да съм трети. Дойдох тук на 22 години и успях да играя редовно дълго време. И да се приближа до лидерите Чопър Харис и Питър Бонети е много горд момент. Когато подписвах изобщо не подозирах, че ще изиграя толкова мачове".

"Особено Чопър е много напред и в съвременния футбол, с отборите които имаме, е различно. Ще бъде много трудно за някой да го настигне", коментира той рекордьора Бонети, които има 795 мача за Челси.