Най-слабият нападател на Лацио в първенството класира отбора на четвъртфинал за Лига Европа. Либор Козак наниза хеттрик при успеха 3:1 над Щутгарт снощи и римляните продължават с общ резултат 5:1.

Козак няма нито един гол за Лацио в Серия А този сезон, но в Лига Европа има повече от Единсон Кавани и Родриго Паласио. С трите срещу Швабите сноши чеха вече има 10 попадения в Европа този сезон от 9 изиграни мача (включително квалификациите). Козак бележи средно по един гол на всеки 55 минути игра в Лига Европа до момента.

Козак не игра единствено в първия мач срещу Мура в квалификациите, когато титуляр беше Миро Клозе. След това чешкия младок е титуляр във  всеки мач. В първенството обаче нападателя има 12 мача, в които е изиграл едва 501 минути и не се е разписвал. Флокари има 4 гола в първенството.

"В Лацио има огромна конкуренция и е трудно. Опитвам се да се представям добре, винаги когато получавам шанс", призна голаджията след успеха снощи.

Козак е на 23 г., дойде в Лацио през 2008 г. от Опава, като игра един сезон под наем в Бреша. За четири години Козак е вкарал 10 гола в Серия А в 51 мача. Срещу Щутгарт снощи чеха вкара първия си хеттрик в кариерата.