Италианският шампион Ювентус е готов да продаде звездата си Пол Погба, но не преди 19 юли. Това твърди кандидат президентът на Барселона Жоан Лапорта.

Още по темата

 

Ден по-рано са изборите за нов шеф на каталунците и до тогава "бианконерите" са сложили край на наддаването за 22-годишната си перла. Цената на френския национал е около 100 милиона евро, като Манчестър Сити, Челси и ПСЖ също са свързвани с Погба.

"Имам отлични отношения с агента на Погба – Мино Райола. Не мисля, че Юве ще иска да го продаде преди да има нов президент на Барселона. Ще говорим с тях, но не искат да дискутират въпроса преди изборите. Но това е знак, че италианският клуб иска да продава, ако това, което казват, е вярно. Едва ли ще се споразумеем до 19 юли", заяви Лапорта.

Според няколко световни медии, включително Gazzetta dello Sport, директорите в двата клуба – Бепе Марота и Ариедо Брайда, снощи са провели поредна среща за Погба. Без значение кой ще спечели президентските избори в Барса – Лапорта или Хосеп Мария Бартомеу, Брайда е дал да се разбере, че французинът е основната мишена на клуба.

Каталунците са фаворити за подписа му, защото имат наложено трансферно ембарго от ФИФА. Така Погба може да остане още един сезон в Юве и да узрее напълно. Манчестър Сити е готов да предложи значително повече пари за звездата, но желанието на футболиста е да играе рамо до рамо с Лионел Меси и компания.