Чехкинята Естер Ледецка спечели супергигантския слалом от финалите на Световната купа по ски алпийски дисциплини в Заалбах (Австрия). Швейцарката Лара Гут-Бехрами остана седма, но това й стигна, за да спечели Малкия кристален глобус в дисциплината и да добави трета купа за сезона след Големия кристален глобус и този в гигантския слалом.

В събота швейцарката ще опита да добави и трофея в спускането, като преди последното състезание за сезона води с 19 точки пред италианката София Годжа. Ледецка финишира за 1:15.94 минути.

Втора на 0.28 секунди се класира италианката Федерика Бриньоне, а норвежката Кайса Викхоф Лий завърши трета на само две стотни от секундата зад Бриньоне.

Гут-Бехрами приключи на 0.52 секунди от Ледецка, но още преди състезанието тя знаеше, че място в топ 8 ще й гарантира Малкия кристален глобус в дисциплината за пети път в кариерата.

В класирането в дисциплината швейцарката завърши с 576 точки. Втора на 30 точки остана Бриньоне, а Корнелия Хютер е трета с 516 точки. В генералното подреждане първа отново е Гут-Бехрами с 1716 точки, пред Бриньоне с 1552 и американката Микаела Шифрин с 1409 точки.