Федерика Бриньоне спечели последния за сезона гигантски слалом за жени от финалите в Заалбах-Хинтерглем. Лара Гут-Бехрами финишира десета, което й бе достатъчно да триумфира със Световната купа, а също така взе и Малкия кристален глобус в дисциплината.

Италианката бе безупречна и в двата манша, като поведе след първия, а във втория, въпреки грешка в горната част,  увеличи преднината и финишира първа с общо време 2:20.05 минути. Това е 27-а победа за Световната купа в кариерата на Бриньоне.

Втора в остана новозеландката Алис Робинсън на 1.36 секунда след Бриньоне. Призовата тройка допълни норвежката Теа Луис Стернесунд на 1.67 секунда след победителката.

32-годишната Гут-Бехрами завърши сезона, през който спечели четири гигантски слалома, едно спускане и три Супер-Г. Тя триумфира в дисциплината гигантски слалом със 771 точки, 21 повече от втората Бриньоне. Трета е шведката Сара Хектор с 583 точки.

В генералното класиране за Световната купа швейцарката е победител с актив от 1680 точки. Втора е Бриньоне с 1476, а трета е Микаела Шифрин (САЩ) с 1409 точки.

Шифрин приключи сезона вчера с победа в слалома. Американката водеше в генералното класиране до януари, когато падане в Кортина я извади от пистите за няколко седмици и позволи на Гут-Бехрами да оглави класирането.