Арсенал удари Уулвърхемптън с 2:0 като гост, за да се върне към победите след загубите от Астън Вила и Байерн и поне временно отново излезе начело в класирането. 

Голове през първото и второто полувреме осигуриха триумфа на Артилеристите, които имат точка повече от Манчестър Сити, но и мач повече.  

За домакините имаше 4 промени от последния мач, като Тауанда Чирева започна в нападение, а на пейката бе 15-годишния Уесли Окодуа. Куня, Сарабия и Семедо липсваха, а Лемина остана на пейката. За гостите Кивьор замени Олександър Зинченко, като това бе единствената разлика от загубата срещу Астън Вила. 

Още в 1-ата минута Хаверц стреля точно, но Жозе Са спаси, а малко след това Жезус не бе точен. Лондончани доминираха и Сака бе поредният, която накара вратаря на домакините да се намесва, без обаче да го затрудни. 

Деклан Райс и Йодегор бяха следващите, които имаха възможности, но пробивът така и не идваше, въпреки предимството на Арсенал. Нов опит на Райс прати топката близо до гредата, но встрани. Вълците стигнаха до изстрел в 24-ата минута на Чирева, с който обаче Рая се справи. Малко след това Йодегор бе затворен добре и не успя да бие. 

Така се стигна до 30-ата минута, когато домакините бяха на косъм от гола. Жоао Гомес навлезе в наказателното поле отдясно и удържа Кивьор и стреля, Рая успя са избие в гредата, а отскочилата топка бе изчистена от Артилеристите. 

Това обаче се оказа важно, защото малко преди паузата, Артилеристите направиха дългоочаквания пробив. Жезус изведе Тросар, който прати топката в далечния ъгъл с малко странен, но доста атрактивен удар. Домакините претендираха, че бразилецът е извършил нарушение срещу Дохърти, но такова определено нямаше и попадението в крайна сметка бе затечено. 

След паузата гостите потърсиха още един гол, докато домакините се надяваха да запазят минималния си пасив и в края евентуално да стигнат до неочаквана точка. 

Добрите ситуации обаче не бяха много, като все пак дълбоко в добавеното време Мартин Йодегор подпечата успеха, след като успя да вкара от малък ъгъл и оформи крайния резултат. 

Уулвърхемптън – Арсенал    0:2

0:1    Тросар 45
0:2    Йодегор 95

Уулвърхемптън: Са, Дохърти (75 Айт-Нури), С. Буено, Килман, Тоти Гомес, Жоао Гомес, Дойл, Траоре, У. Буено, Хуан (51 Лемина), Чирева (75 Сарабия)
Арсенал: Рая, Уайт, Салиба, Габриел, Кивьор, Райс, Йодегор, Хаверц, Сака, Жезус (80 Партей), Тросар (72 Мартинели)