Централният защитник Лисандро Мартинес е готов да се завърне в игра за Манчестър Юнайтед при домакинството на Нюкасъл в сряда. Това заяви мениджърът на "червените дяволи" Ерик тен Хагн а пресконференцията преди мача, който е отложен от 34-тия кръг.

За аржентинеца това би било първа поява в игра от март месец насам, когато полузи контузия. Той има само 11 мача този сезон, тъй като преди това лекуваше друга травма.

Тен Хаг добави, че състоянието на нападателя Маркъс Рашфорд, полузащитника Бруно Фернандеш, както и това на централния бранител Уили Камбуала ще бъде оценено в часовете преди двубоя. Нидерландецът е оптимист и за защитника Рафаел Варан, който също се връща след продължително лечение. Той обаче по-скоро ще може да играе чак в неделя при гостуването на Брайтън в мача от последния кръг на Висшата лига.

"Мисля, че Лисандро ще може да играе утре. Той вече направи няколко тренировки и всичко в тях беше нормално. Ако и днешната тренировка мине нормално, той ще играе утре", каза Тен Хаг.

"Планираме Рафаел Варан също да играе. Не утре, но в мача от последния кръг. Разбира се, надяваме се той да бъде на линия и за финала за Купата на Англия следващата седмица", добави нидерландецът.

Завръщането на Мартинес, както и наближаващото такова на Варан и Камбуала е отлична новина за Тен Хаг, който в последните месеци изпитваше невероятни трудности при сглобяването на защитата си, най-вече в нейния център. Заради отсъствието на практически всички играчи в тази зона се наложи бразилския полузащитник да бъде преквалифициран, а до него да играе ветеранът Джони Евънс.

"Мачът с Нюкасъл е важен за нас. Това е пряк сблъсък за по-предно място в класирането и ние искаме да се преборим за него", заяви Тен Хаг.

При два оставащи мача и за двата отбора Нюкасъл води с три точки на Манчестър Юнайтед. Двата отбора са съответно шести и осми в таблицата.

Снимка: БГНЕС