Б ившият треньор на ЦСКА Александър Станков сподели пред „Мач Телеграф“ мнението си за ситуацията в клуба след загубата от Локо Пд и преди баража за евротурнирите.

„Винаги искам ЦСКА да печели, но сега това не се случи. За мен големият проблем е, че някои основни футболисти бяха запазени за баража. Не ми звучи нормално. Разбирам Реал Мадрид да си съхрани играчите в последния кръг от сезона, защото предстои финал в Шампионска лига. Но ние да ги пазим, защото ще играем бараж за Европа не е добре. Честно казано, от години в ЦСКА не е имало толкова ниско качество на играчи. Стамен Белчев няма вина за резултатите в последните мачове. Който и да е на негово място, не мисля, че може да направи нещо повече с тези футболисти. Единственият светъл лъч в мача с Локо Пд е, че се даде шанс на някои български момчета, които показаха добра игра и не отстъпват на титулярите. Дори според мен с малко повече търпение и мачове биха изглеждали много по-добре от т.нар. титуляри.

Сега идва ред на баража. В един мач всичко се случва. Не е изключена възможността ЦСКА да остане извън Европа. И това го има в картите. Надявам се да не се случи и мисля, че няма. Не знам дали Стамен Белчев трябва да остане след края на сезона, но решението вече трябваше да е взето. Моите уважения към новото ръководство. Знам, че са много сериозни хора, но това мълчание не е в ничия полза. Времето напредва, но няма конкретика за нищо. По-принцип нещата трябва да се случат много бързо, защото новият сезон чука на вратата. Паузата не е особено голяма. След европейското започва новият шампионат. Няма никакво време за губене. Не знам какво имат в главите като идеи, но от сега трябва да се мисли за следващия сезон, за да стигне времето“, заяви Станков.

Снимка: Lap.bg