Ръководството на ЦСКА е в напреднали преговори с един от героите на Мароко от Световното първенство в Катар през 2022 година, пише „Мач Телеграф“.

Става дума за левия защитник Яхия Атият Алах, играл през последния сезон за руския Сочи, който изпадна от елита. 29-годишният играч има над 200 мача в първенството на Мароко, а освен това е играл и за гръцкия Волос.

Яхия Атият Алах беше включен в последния момент в списъка на Мароко за Мондиала в Катар. Той стартира на пейката като резерва на Носаир Мазрауи, който към днешна дата играе за германския колос Байерн Мюнхен.

Целта на „червените“ взе участие в два мача от груповата фаза – с Белгия и Канада. Яхия Атият Алах се появи в игра като резерва на осминафинала срещу Испания. Защитникът дебютира като титуляр на четвъртфинала срещу Португалия, след като Мазрауи се контузи, и даде асистенция за победния гол, отбелязан с глава от Юсеф Ен-Несири.

След това Яхия Атият Алах беше титуляр и в полуфинала с Франция, а след това и в срещата за третото място в това историческо за Мароко световно първенство.