Успехите на Реал Мадрид в Шампионската лига по футбол са "нещо магическо", заяви старши треньорът Карло Анчелоти след драматичната победа с 2:1 срещу Байерн Мюнхен в полуфиналите. Испанците изоставаха с един гол до последните минути, но резервата Хоселу наниза две попадения и изпрати отбора си на шести финал от 2014 насам.

"Отново се случи… И понеже това става толкова често, вече не мога да го обясня с думи", заяви Анчелоти, цитиран от Ройтерс.

"Привържениците ни тласкаха в нападение. Този пълен стадион определено помага. Атмосферата за пореден път бе фантастична и тя караше футболистите да продължават да вярват, че могат да го направят. Тук (на "Бернабеу" - б.пр.) се случва нещо магическо и не мога да намеря друго обяснение".

Старши треньорът на "белите" похвали Хоселу за влиянието му върху отбора и за професионализма му, въпреки че нападателят прекара по-голямата част от сезона на пейката.

"Той е идеален пример за случващото се в Реал Мадрид, тъй като приносът му е огромен, въпреки че няма много минути на терена. На Реал Мадрид му трябват хора със самочувствието, че могат да влязат в игра и да донесат нещо на отбора".

Снимка: БГНЕС