Левски победи с 1:0 Ботев Пловдив в доста спорен мач, игран на стадион "Георги Аспарухов".

Най-обсъжданата ситуация в двубоя е от средата на второто полувреме, когато Николай Минков с превъзходен удар вкара топката във вратата на Пламен Андреев за 1:1.

Но след намесата на ВАР, голът беше отменен за съмнително нарушение на Елвис Ману срещу Цунами. Този момент предизвика много полемики, а бившият съдия Детелин Баялцалиев написа за него в социалните мрежи:

Редовен ли беше голът на Ботев Пловдив?

Голът на Ботев беше редовен!
Съдията правилно отмени гола на Ботев!
Общо 2886 гласа

"Както и в други мачове, не разбрах кога този съдия (б.р. – Станимир Тренчев) свири фаулове и кога не. Имаше много, почти идентични ситуации, в които веднъж свири, в други – не. Ако тук има фаул, трябва да го свири съдията, ВАР не трябва да се намесва, защото всичко беше явно видимо. И след като според съдията няма нарушение, какво го накара да промени решението си?", чуди се Баялцалиев.

В края на първото полувреме имаше още една спорна ситуация, която не предизвика толкова коментари. При нея Уелтън беше спънат и Левски можеше да получи дузпа, от която евентуално да удвои преднината си.

Относно това положение, Баялцалиев добави: "ВАР трябваше да се намеси при нарушението срещу Уелтън, за да покаже, че е на линията на наказателното поле, т.е., дузпа".  

Имаше ли дузпа за Левски?

Левски не получи чиста дузпа!
Нямаше никаква дузпа за Левски!
Общо 2167 гласа

Снимки: Lap.bg