Левски победи с 1:0 втородивизионния Спортист Своге в контролна среща, която се проведе на „Герена“. Спарингът бе белязан от дългоочакваното завръщане в игра на Билал Бари, който излезе отново на терена след 565 дни заради продължително възстановяване от тежка контузия.

Именно мароканецът с френски паспорт донесе успеха в двубоя. Бари се разписа в 39-ата минута и се превърна в герой. Така той ознаменува завръщането си в игра по най-добрия начин, а публиката отново започна да скандира "1, 2, 3... Билал Бари".

Самият Бари започна като титуляр. Контролата протече в две полувремена от по 35 минути.

Още във 2-ата минута Евертон нахлу в пеналта, но не уцели целта. Малко след това в състава на Левски се стигна до сериозен проблем. Фабио Лима поиска да бъде сменен. Така в 6-ата минута бразилецът напусна терена принудително. На негово място се появи Джавад Ел Джемили.

В 22-ата минута Ариф Ферадов изскочи сам срещу Николай Михайлов, който спаси с крак и Спортист не успя да поведе изненадващо в резултата.

Джавад Ел Джемили вкара топката в мрежата на съперника в 26-ата минута със страхотен удар. Попадението обаче не бе признато. Реферът Димитър Димитров не даде авантаж и свири фал срещу Билал Бари секунди по-рано.

Ел Джемили профука златен шанс в 1-ата минута на добавеното време преди почивката. Той остана сам срещу Гошев, но стреля право в него.

След антракта Левски продължи да доминира. Хоакин Фернандес би от около 25 метра, а Василев изби в корнер. Мислович центрира от ъгловия удар, а Билал Бари се извиси и с глава прати топката в мрежата в 39-ата минута – 1:0.

Калоян Стефанов от гостите в  50-ата минута пропусна изгодно положение. Той проби отляво, но не затрудни резервния вратар на „сините“ Иван Андонов. Малко след това играч на Спортист направи нов пропуск.

"Шоколадите" профукаха най-чистата си ситуция в 61-ата минута. Тогава Антон Иванов се озова очи в очи с Андонов, но би покрай дясната странична греда. Последва пропуск и на Мартин Кръстев.

В 64-ата минута Рикардиньо стреля слабо и не успя да вкара втори гол за домакините. Така Левски спечели минимално контролата, а Билал Бари направи мечтано завръщане.

Левски – Спортист Своге 1:0

Голмайстори: 1:0 - Билал Бари (39)

Левски: Михайлов (к), Михалев, Ван дер Каап, Фернандес, Цунами, Охене, Чандъров, Фадига, Лима, Бари, Евертон

Спортист Своге : Гошев, Чиликов, Бастунов, Чатов, Георгиев, Олдър, Семерджиев (к), Иванов, Федаров, Живков, Нсоде.

Снимка: Скрийншот Левски ТВ