С три мача на 29 март, ще бъде подновено родното първенство след паузата за националните отбори. В първия двубой от програмата на 26-ия кръг Пирин приема Етър в Благоевград от 14:00 часа в битка на два от отборите, борещи се за оцеляване. От 16:30 Арда е домакин на Крумовград, а гвоздеят в програмата е поредното издание на най-старото столично дерби между Левски и Славия, което започва точно в 19:00 часа.

„Сините“ се върнаха на победния път след нулевото равенство срещу Крумовград у дома, побеждавайки намиращия се на дъното Етър с 3:0 на „Ивайло“. Джавад Ел Джемили блесна за столичани с две попадения, а третото бе дело на намиращия се в добра форма Марин Петков, който по-рано тази седмица донесе престижния успех на младежите над Полша в европейска квалификация. Левски има само един допуснат гол от началото на пролетния полусезон в Първа лига, като заема четвъртата позиция с актив от 48 точки, на девет от лидера Лудогорец, който е и с мач по-малко. Славия от своя страна е на десето място с 29 пункта, като ще се опита да остане без поражение при визитите си през пролетта след равенството с ЦСКА 1948 и победата над Локомотив София.

По-рано през деня, Арда посреща Крумовград в двубой на два тима, които са съседи в таблицата. Кърджалийци са седми с 35 точки – толкова имат и момчетата на Станислав Генчев, като Арда е с по-добра голова разлика. И двата отбора са на само две точки, макар и с мач повече, от шестия ЦСКА 1948 и ще преследват задължителна победа. Воденият от Николай Киров тим на Арда загуби последния си мач в Лигата от Хебър с 0:1, докато Крумовград продължава да бъде без поражение от началото на втория полусезон, като спечели първите си три мача, преди да направи равенства с Левски и Пирин.

„Орлетата“ са замесени в откриващия двубой от кръга, посрещайки затъналия Етър на стадион „Христо Ботев“ в Благоевград. След загубата от Левски с 1:2, Пирин подобри представянето си и няма загуба в четири поредни мача, при един успех и три последователни равенства. Отборът на украинския специалист Олександър Бабич не се повлия негативно и от отпадането в четвъртфиналите за Купата на страната, като е на 14-та позиция с 22 точки. Етър изигра няколко добри срещи след подновяването на кампанията, но играчите на Светослав Петров взеха само 1 от възможни 15 точки, и тя бе още в първия им мач срещу ЦСКА 1948, когато вкараха късен изравнителен гол от дузпа. Последваха загуби от Ботев Пд, Локомотив София, Локомотив Пд и Левски, които закотвят „болярите“ на последната позиция с едва десет точки, на четири от 15-ия Ботев Враца.

Пълна програма за 26-ия кръг в Първа лига:

Петък, 29 март

14:00, Пирин Благоевград – Етър

16:30, Арда – Крумовград

19:00, Левски – Славия

Събота, 30 март

14:00, Ботев Враца – Хебър

16:30, Локомотив Пд – Лудогорец

19:00, Локомотив София – ЦСКА

Неделя, 31 март

16:30, Ботев Пд – Черно море

19:00, ЦСКА 1948 – Берое. /БГНЕС