Сезонът наближава своя край и вече логично все повече се говори за летните селекции на отборите. Няма как Левски да не е една от най-обсъжданите теми. „Тема Спорт“ разбра, че на сините са предлагани футболисти на Ботев Враца.

Става въпрос за част от чуждестранните играчи с изтичащи договори след края на кампанията, които са представлявани от африкански мениджъри. От „Герена“ ще разгледат предложенията, като не е изключено някой от тях да облече екипа на столичани за новия сезон. Врачани влизат в битката за оцеляване, като мястото им в елита е почти обречено. За момента за сигурни попълнения се смятат вратарят на ЦСКА 1948 Даниел Наумов и нападателят на Крумовград Алекс Колев. Наскоро помощник-треньорът на Николай Костов – Красимир Петров, бе в Бразилия, за да наблюдава играчи, и вече са набелязани двама – десен бек и дефанзивен халф.

Ръководството на Левски трескаво работи по селекцията за следващата кампания, като за привличането на нови ще бъдат извадени поне 1 милион лева. С такъв бюджет за попълнения на „Герена“ не са разполагали в последните 5 години – от сезон 2019/20. На сините е нужно както добавяне на класа, така и разширяване на състава. Собственикът Наско Сираков натърти, че ще бъдат взети поне петима нови. Лятната селекция ще зависи и от това, дали отборът ще се класира за Лигата на конференциите. Както „Тема Спорт“ написа, че при виза за Европа сините ще развържат кесията, за да си осигурят по-силни футболисти. В противен случай ще са по-скромни. Левски ще може да си позволи да плаща за попълнения, защото очаква солидни приходи от продажбата на централния защитник Хосе Кордоба и нападателя Рикардиньо.

Снимка: Lap.bg