Легендарният Фабио Капело постави под съмнение репутацията на Роберто де Дзерби като топ треньор въпреки успеха му в Брайтън.

Младият специалист върши впечатляваща работа начело на "чайките", откакто замени Греъм Потър през 2022-ра, извеждайки ги до участие в Лига Европа в дебютния си сезон. Но въпреки постиженията му, цитираният от webcafe.bg Капело вярва, че популярността му се дължи на това, че Пеп Гуардиола публично го е похвалил.

Говорейки за своя сънародник, той каза: "Бих поставил Де Дзерби в трето ниво. Говори се много за него като за един от най-добрите треньори, защото Гуардиола го похвали, но тази година той е десети или единадесети в класирането. Какво е спечелил в кариерата си? Да му видим CV-то.

Той е добре подготвен треньор, който отстоява идеите си навсякъде, където работи тренира и има уважаван "спонсор" като Гуардиола. Досега обаче никой не е направил решителната крачка, въпреки че името му се свързва с някои от най-големите клубове. В Брайтън има освобождаваща клауза от 15 милиона евро, а, честно казано, това ми се струва твърде много за треньор."

Имайки се предвид традициите бюджета на клуб като Брайтън, Де Дзерби несъмнено го изведе до нови висоти. До пристигането на бившия наставник на Шахтьор Донецк целта бе оставане в елита, а сега феновете са разочаровани, ако любимците им не са в горната половина на класирането. Отиващият си сезон не бе най-добрият за "чайките", но все пак записаха някои доста престижни резултати.

44-годишният Де Дзерби е свързван с Байерн Мюнхен и е вариант и за Манчестър Юнайтед, ако очакваното освобождаване на Ерик тен Хаг през лятото стане факт.