Централният защитник Йонатан Та от шампиона на Бундеслигата Байер Леверкузен бе разкрит като втория футболист, който ще бъде част от националния тим на Германия за Евро 2024, като това стана в нова кампания на футболната федерация, предаде ДПА.

Участието на Та бя обявено в социалните мрежи чрез видео на инфлуенсъра Рашид Хамид.

В неделя защитникът на Борусия Дортмунд Нико Шлотербек бе обявен в състава на Германия от обществената телевизия ARD.

Селекционерът Юлиан Нагелсман ще обяви целия си състав официално в четвъртък. Но за да предизвикат по-голям интерес от Германската футболна федерация пускат имената на някои от играчите предварително по различни начини - чрез съобщения на известни хора, инфлуенсъри, фенове и медии.

Докато Шлотербек се завръща в състава за първи път, откакто Нагелсман пое поста миналата есен, то Та се превърна в първи избор на селекционера за центъра на отбраната с Антонио Рюдигер от Реал Мадрид.

28-годишният Та има 23 мача за Германия. Той спечели първа титла с Байер Леверкузен през настоящия сезон и ще играе във финалите на Лига Европа и Купата на Германия.

Нагелсман ще събере отбора си в края на май за лагер, като ще има контроли срещу Украйна на 3 юни и Гърция на 7 юни.

Футболистите на Реал Мадрид Рюдигер и Тони Кроос, както и тези на Борусия Дортмунд, сред които Шлотербек и евентуално Никлас Фюлкруг ще пропуснат първата седмица от подготовката и мача с Украйна заради финала на Шампионската лига на 1 юни.