След бума от миналото лято, при който Саудитска Арабия похарчи 865 милиона евро за трансфери и зимния прозорец без големи инвестиции, Саудитската професионална лига се готви за още един летен трансферен пазар със счупени рекорди.

Италианският "Gazetta dello Sport" пише, че Серия А може да бъде сериозно отслабена това лято. Според вестника в арабския елит се допуска увеличаване на броя на чужденците, които всеки клуб може да има - от осем на до десет за следващия сезон, което означава, че клубовете ще търсят нови чуждестранни попълнения. 

Ромелу Лукаку, който отказа няколко пъти миналото лято на Ал Хилал 50 милиона евро нетно на сезон плюс бонус за подписване, едва ли ще може да отхвърли мултимилионните оферти това лято, пише "Труд". Ветеранът от италианския национален отбор Чиро Имобиле, който вече беше ухажван през миналия януарски трансферен прозорец, ще бъде сериозна цел на саудитските клубове от юни. 

В списъка с потенциални цели на клубовете от Рияд и Джеда са датчанинът от Милан Симон Кяер, играчът на Интер Куадрадо, звездата на Рома Крис Смолинг и няколко представители на Каляри.