Рома взе първата изцяло италианска битка от четвъртфиналите на Лига Европа, като надви 1:0 Милан насред „Сан Сиро“ и сложи край на серията от седем поредни победи на росонерите във всички турнири. Гол на Джанлука Манчини донесе успеха на Вълците и те са по-близо до трети пореден полуфинал в евротурнирите. Реваншът е след седмица на „Олимпико“.

Хората на Стефано Пиоли отстраниха Рен и Славия Прага в елиминациите на Лига Европа, след като отпаднаха от Шампионската лига. Откакто пък Даниеле де Роси пое Рома тима имаше само 2 загуби – от Интер с 2:4 и в реванша срещу Брайтън от осминафиналите на Лига Европа, след като разби съперника в първия мач.

Нямаше някакви изненади в съставите. Дибала, Лукаку и Ел Шаарауи водеха нападението на Вълците.

Още от началото Милан натисна. Удар с левачката на Райндерс от дистанция, но Свилар изби. После и вратаря на домакините се прояви. Менян направи отлично спасяване след удар на Ел Шаарауи, който се отклони в Габия.

Голът за Рома падна в 17-ата минута при спорни обстоятелства. Джанлука Манчини се разписа след корнер, като това е втори пореден мач, в който вкарва. Италианският защитник донесе и победата с 1:0 над Лацио през уикенда. От Милан обаче бяха бесни на съдиите, за отсъдения корнер, спечелен от Лукаку. Претенциите бяха, че има засада на белгиеца, която не бе маркирана от страничния съдия и бе отсъден корнер. В такива случаи ВАР не може да се намеси. От ъгловия удар Манчини бе точен за 1:0.

Милан веднага тръгна напред и Лофтъс-Чийк стреля с глава, но Свилар отрази, а Лукаку на два пъти се намеси на голлинията, за да предотврати попадение.

Белгийският таран на Рома бе активен и в другото наказателно, като за малко не предизвика автогол на Матео Габия.

През второто полувреме Пиоли пусна Ясин Адли, а положенията отново не липсваха. Пелегрини стреля силно с левачката, но топката мина встрани.Райндерс и Адли също пропуснаха добри положения.

Три минути преди края късмета съвсем обърна гръб на Милан. Чуквуезе преодоля съперник отдясно и центрира, а Оливие Жиру тресна гредата от два метра, останал сам срещу Свилар.