Празник за цял град. Не можеше да бъде другояче. Дори и Гасперини да беше предпазлив ("Хубаво е да празнуваме, но още не сме спечелили..."), феновете на Аталанта с право и неизбежно бяха обзети от ентусиазъм за това, че са постигнали историческа цел - класиране за първи път на финал в Европа. На 22 май на стадион "Авива" в Дъблин срещу Байер Леверкузен, като залогът е трофеят в Лига Европа. А това е първият европейски финал за 117 години съществуване на Аталанта.

Първите наченки на празненствата дойдоха от стадион "Гевис" няколко минути преди началото на допълнителното време. "Отиваме в Дъблин" се скандираше по трибуните. Във втората от четирите минути на добавеното време започнаха фойерверките, които привлякоха вниманието на всички, включително и на скамейката на "нерадзурите". Междувременно на терена партито започна, когато Ел Билал Туре вкара третия гол за крайното 3:0. Няколко минути по-късно феновете - въпреки че "Курва Норд" остана почти пълна до двадесет минути след последния съдийски сигнал - излязоха на улицата, забавляваха се с колите си, натискайки клаксони.

Центърът на Бергамо се превърна в главна сцена: хиляди хора нахлуха по улиците - затворени за движение от полицията до след един часа сутринта - както вече се беше случило след елиминирането на Ливърпул и успеха с Фиорентина в другия полуфинал - Купата на Италия. Хората се прегръщаха вдигаха тостове и се радваха. Празненствата продължиха до късно през нощта в цял Бергамо, за успеха, който е предопределен да остане в историята на Ла Деа.