Стефан Ньосен беше най-съобразителен и взе загубена от противника шайба, излезе сам срещу вратаря Семьон Варламов и го преодоля в третата част, за да помогне на Каролина да стартира победно в плейофите на НХЛ. Тимът от Роли (Северна Каролина) победи с 3:1 на свой терен Ню Йорк Айлендърс, а втората среща от сeрията е в понеделник през нощта.

Ньосен взе шайбата 3:44 минути след началото на третата част, за да осигури преднина от 2:1 на своите. Крайното 3:1 оформи чешкото крило Мартин Некаш, който се разписа зад синята линия на празна врата 1:32 минути преди края на срещата.

Но за да се стигне до този развой, домакините трябва да благодарят на датския си вратар Фредерик Андерсен, който спаси 34 изстрела, а особено във втората и в началото на третата част. Макар и да загубиха, хокеистите на Айлендърс отправиха с 9 удара повече от домакините.

Евгени Кузнецов откри резултата за Каролина само 95 секунди след началото на срещата, а Кайл Маклийн изравни в 8:20 минута на първия период.

С категоричното 5:1 започна Бостън Брюинс, който не остави шансове у дома на Торонто. Вратарят им Джереми Суейман спаси 35 изстрела, а също така имаше помощ и от гредите, за да спре лидера в класацията гол+пас.

Джейк де Бръск се разписа два пъти при числено превъзходство, а новобранецът в тима им Джони Бийчър също беше точен веднъж. Матюс все пак вкара един гол за Торонто, а Брандън Карло веднага след него отново отбеляза за домакините.