Френският Пари Сен Жермен вече си осигури титлата в местната Лига 1 и ще използва последните си два мача от сезона като подготовка за финала в турнира за Купата на Франция, потвърди старши треньорът Луис Енрике.

Пари Сен Жермен претърпя домакинска загуба от Ница през миналия сезон, а утре вечер ще гостува на този тим в двубой от 32-ия кръг на Лига 1, но Енрике се тревожи повече за финала за Купата срещу Олимпик Лион, отколкото от стремежа за реванш.

"Не, въобще не мисля за отмъщение, ако трябва да съм честен. Те играха много добре", каза Луис Енрике на пресконференция и продължи: "Поздравих ги тогава. Нямам желание да търся реванш."

"Те са напълно мотивирани, защото опитват да стигнат до участие в Европа през следващия сезон. За нас ситуацията е свързана с финала за Купата на Франция. Всички трябва да бъдат напълно мотивирани. В този клуб всеки мач има значение, няма приятелски срещи", добави испанският наставник на парижани.

Пари Сен Жермен допусна втора загуба за сезона в Лига 1 в неделя като домакин на Тулуза, но все още няма поражение като гост в първенството - статистика, която също не притеснява Луис Енрике.

"Това не ме тревожи. Важното е футболистите, които играят да го направят и да представят по най-добрия начин френската столица", каза още той.

През миналата седмица Килиан Мбапе обяви раздялата си с клуба след края на сезона, а Луис Енрике даде криптиран отговор на въпрос от испански репортер относно евентуалния му трансфер в Реал Мадрид.

"Днес вали дъжд, но също така е и много красив ден, защото се чувства различен въздух", каза треньорът с усмивка и допълни: "Напомня ми за Хихон, от където съм. Мисля, че отговорих на въпроса ви."

Тимът на Ница заема пето място във временното класиране с мач по-малко от четвъртия Брест, който има 4 точки аванс.

Отборът на Пари Сен Жермен ще се изправи срещу Олимпик Лион във финала за Купата на Франция на 25 май.

Снимка: БГНЕС