Международната футболна централа (ФИФА) и американската спортна медийна компания "Relevent" постигнаха споразумение за прекратяване на съдебната битка относно забраната на големите европейски футболни лиги и клубове да играят официални мачове в САЩ, съобщава вестник "Файненшъл таймс".

"Провеждането на официални мачове от Европа в САЩ е вълнуващо предложение, но то трябва да бъде обмислено заедно с всички замесени страни", цитира вестникът представител на "Relevent".

Според "Файненшъл таймс", ФИФА обмисля "промени в правилата за това мачовете да могат да се играят извън територията на страната на дадено първенство".

"Relevent" първоначално заведе дело срещу футболната федерация на САЩ, обвинявайки я в заговор за недопускане на чужди отбори да играят официални мачове в страната. През 2018-а компанията се опита да организира мач между Барселона и Жирона в Маями, но ФИФА не разреши това, заявявайки, че "официалните мачове от лигата трябва да се играят на територията на съответната асоциация членка на ФИФА.

Постигнатото споразумение не засяга иска срещу американската федерация и делото срещу нея ще продължи.