Челси буквално разкости Евертън, разбивайки съперника си само с 6:0 на своя „Стамфорд Бридж“ в последна среща от 33-ия кръг на Висшата лига. В герой на вечерта се превърна Коул Палмър, забил феноменалните 4 попадения във вратата на „карамелите“, които продължават да треперят за мястото си в английския елит.

21-годишният офанзивен халф откри резултата в 13-ата минута. Другите си три попадения той заби в 18-ата, 29-ата и 64-ата от дузпа. Така Палмър се изравни на върха при голмайсторите във Висшата лига с бившия си съотборник Ерлинг Холанд от Манчестър Сити. И двамата имат по 20 попадения от началото на сезона. Девет от тези на Палмър са от дузпа.

Замененият в 80-та минута младок не успя да се превърне в 6-ия футболист, вкарал 5 гола в рамките на 1 среща от Висшата лига. Палмър обаче влезе в историята като първият футболист на Челси, реализирал повече от 1 хеттрик в рамките на един сезон във Висшата лига и при две поредни домакинства. Той е първият играч в историята на клуба, отбелязал попадения в 7 поредни срещи на „Стамфорд Бридж“.

Веднъж за лондончани се разписа Николас Джаксън, който вкара за 4:0 в 44-ата минута. В последната  минута  младокът Алфи Гилхрист фиксира крайното 6:0 с дебютния си гол за Челси. Попадение на Бето за гостите пък бе отменено в 35-ата минута заради засада.

Тази разгромна победа е най-изразителната за Челси през този сезон. Успехът върна тима на Маурисио Почетино в битката за квота за евротурнирите. Лондончани събраха актив от 47 точки на 9-ата позиция. Евертън пък е пред угрозата да се раздели с елита след 73 години. „Карамелите“ са 16-ти с 27 пункта, само 2 повече от Лутън, който е под чертата.

Двубоят на „Стамфорд Бридж“ започна с атаки и към двете врати. Дори гостите от Ливърпул пропиляха първата добра възможност. В 10-ата минута Бето не успя да засече топката в опразнената врата и я прати над нея.

Само 180 секунди по-късно Коул Палмър показа завидна техника и след комбинация с Николас Джаксън откри резултата – 1:0.

Малко след това 21-годишният офанзивен халф на Челси блесна с неочакван пропуск на празна врата. В 18-ата минута обаче Калмър не показа пощада. Той удвои преднината на своите, след като прати кълбото в мрежата на Джордан Пикфордс глава след отразен удар на Джаксън.

Хеттрикът на Палмър стана факт в 29-ата минута. Той се възползва от груба грешка на Пикфорд и порази вратата с прехвърлящ удар отдалеч – 3:0. Така бившият футболист на Ман Сити заби втори пореден хеттрик на „Стамфорд Бридж“ след този при инфарктния успех с 4:3 над Манчестър Юнайтед.

Скоро след това и „карамелите“ пратиха топката в мрежата на Петрович. Стори го Бето в 35-ата минута след изстрел с глава. Той обаче е бил в засада и съдиите отмениха попадението му.

В следващите минути гостите пропиляха още две възможности да се върнат в мача чрез Макнийл и Бето.

Вместо това те получиха нов кинжален удар. В 44-ата минута Николас Джаксън матира Пикфорд и го накара за четвърти път да вади топката от мрежата си.

След антракта Евертън се опита да реагира. За целта мениджърът Шон Дайш напрани няколко смени, но и това не доведе до някакъв ефект с оглед и на огромното изоставане след първото полувреме.

Коул  Палмър пък пропусна да увеличи головата си сметка. Мудрик го изведе сам срещу стража на Евертън, но той не съумя да се справи с него в тази ситуация.

Все пак Палмър заби четвъртия си гол в срещата в 64-ата минута. Той вкара от дузпа за 5:0. При изпълнението на наказателния удар се стигна до скандал, след като Николас Джаксън и Нони Мадуеке изразиха претенции да бият дузпата. Дори сенегалският таран се опита да вземе топката от ръцете на Палмър. В крайна сметка той я изпълни, реализирайки 9-ия си гол от дузпа от началото на кампанията. Джаксън  и Мадуеке пък не го поздравиха.

В последната минута от редовното време влезлият 120 секунди по-рано Алфи Гилхрист фиксира крайното 6:0 за най-убедителната победа на лондончани през сезона. Възпитаникът на школата на Челси заби дебютното си попадение след добавка на спасен удар на Бен Чилуел.

Челси – Евертън 6:0

Голмайстори: 1:0 - Коул Палмър (13'),  2:0 Коул Палмър – (18'), 3:0 Коул Палмър – (29'), 4:0 Николас Джаксън – (45'), 5:0 Коул Палмър – (64'дузпа), 6:0 - Алфи Гилхрист (90)

Челси: Петрович; Густо, Тиаго Силва, Чалоба, Кукурея, Кайседо, Галахър, Мадуеке, Палмър, Мудрик, Джаксън

Евертън: Пикфорд, Коулман, Тарковски, Брантуейт, Миколенко, Йънг, Гарнър, Онана, Макнийл, Дукуре, Бето