Интер победи Тотнъм с 4:1 след продължения в осминафинална среща реванш от турнира Лига Европа, но въпреки това отпадна от надпреварата. "Нерадзурите" изиграха фантастичен двубой и стопиха аванса на "шпорите" от първия мач, обаче в началото на продълженията допуснаха отпускане и бяха наказани.

В 20-тата минута Антонио Касано даде преднина на своя отбор, а до края на първата част Родриго Паласио удари напречната греда. Само седем минути след началото на второто полувреме обаче аржентинецът се разписа, а в 75-тата минута Уилям Галас си отбеляза автогол.

Естебан Камбиасо пропиля златен шанс в добавеното време да донесе успеха на своя състав в сблъсъка и така се стигна до продължения, в шестата минута от които Емануел Адебайор вкара.

Заради попадението на тогоанеца лондонският тим се класира за четвъртфиналите на Лига Европа, но до последно трепери за мястото си сред най-добрите осем в турнира, тъй като в 110-тата минута Рикардо Алварес също отбеляза.



Гарет Бейл и Алваро Перейра не взеха участие в срещата заради натрупани жълти картони. Заради различни контузии Андре Вилаш-Боаш не можеше да разчита на трима от своите играчи. Андреа Страмачони пък трябваше да се справя без седем състезатели, страдащи от травми.

Първите възможности в мача се откриха пред домакинския отбор, и по-специално – пред Антонио Касано. В 13-тата минута 30-годишният нападател изскочи сам срещу Брад Фридъл, но опитният американски страж спаси. Малко след това Касано отново щеше да отправи удар, но се строполи в пеналта на гостите след съприкосновение с Уилям Галас. Реферът от Хърватия Иван Бебек обаче не посочи бялата точка.

При третия си шанс Касано вкара. ФантАнтонио засече центриране на Родриго Паласио в мрежата зад Фридъл. Само пет минути след първото си попадение "нерадзурите" почти стигнаха до второ. Този път ролите се размениха – Касано изведе Паласио с великолепен дълъг пас, но аржентинецът уцели напречната греда.

Между гола и положението, открило се пред бившия нападател на Бока Хуниорс, Гилфи Сигурдсон тества рефлекса на Самир Ханданович, а няколко минути по-късно Емануел Адебайор стреля покрай вратата, пазена от словенския страж. Въпреки тези две ситуации възпитаниците на Вилаш-Боаш изглеждаха малко стъписани.

Все пак в 37-мата минута "шпорите" пропуснаха да изравнят. Сигурдсон центрира от фаул и Кайл Уолкър нанесе опасен, но неточен изстрел с глава. До края на полувремето Фреди Гуарин на два пъти опита късмета си. В първия случай колумбиецът шутира много неточно, а във втория Фридъл блокира удара.

Адебайор пък не успя да се възползва от една изключително груба грешка на Жуан секунди преди паузата. Бразилецът изгуби топката пред собственото си наказателно поле, обаче тогоанецът прехвърли вратата. Така преднината на Интер се запази.

Веднага след почивката Паласио проби в пеналта на гостите и в крайна сметка се строполи след контакт със състезател на съперника, но съдията отново не даде дузпа в полза на "нерадзурите". Те обаче не се нуждаеха от 11-метров наказателен удар, за да върнат интригата в сблъсъка, защото секунди след пробива си Паласио получи страхотно подаване от Естебан Камбиасо и хладнокръвно преодоля Фридъл.

В 61-вата минута авторът на асистенцията за втория гол не можа да хвърли тифозите на домакините в тотален екстаз, понеже изстрелът му се оказа неточен. Седем минути след това Хавиер Санети излезе на удобна стрелкова позиция, но не съумя да мушне кълбото покрай най-възрастния футболист на терена.

В 75-тата минута стадион "Джузепе Меаца" изригна, тъй като съставът от Милано осъществи феноменален обрат. След центриране на Касано от фаул Галас си отбеляза автогол, а по атаките на "нерадзурите" личеше, че ще търсят и четвърто попадение в рамките на редовното време.

Паласио можеше да сложи точка на спора в 82-рата минута, но в последния момент Аарън Ленън изчисти. Пред Фридъл се заредиха корнери, а отбраната на Тотнъм едва удържаше домакинския натиск. В 84-тата минута и Жуан отправи удар, обаче Фридъл направи добро спасяване. Ханданович също се изяви минута по-късно, когато Уокър шутира мощно от далечна дистанция.

Заключителните минути на редовното време очаквано бяха напрегнати. Рикардо Алварес стреля от далечно разстояние, а после и Паласио се пробва да създаде проблеми на Фридъл. Във втората минута на добавеното време Камбиасо изскочи очи в очи с Фридъл, но след удара на аржентинския халф кълбото мина покрай левия страничен стълб.

В продълженията първият шанс беше за "шпорите". След центриране от корнер Ян Вертонген се извиси над всички, обаче Ханданович за пореден път изуми с чудесната си реакция. След това и Галас получи възможност да стреля с глава, но не уцели вратата и не успя да се реваншира за грешката си през втората част.

В 96-тата минута обаче словенецът беше безпомощен. Ханданович се справи с изстрела на Муса Дембеле, но нямаше какво да стори при добавката на Адебайор. Интер не се предаде, като Паласио и Джонатан пак тестваха Фридъл, обаче без успех. В 106-тата минута американецът попречи на Касано да отбележи втория си гол в срещата.

Четири минути по-късно Касано центрира към Алварес и състезателят с номер 11 заби топката в мрежата на гостите – 4:1. Ако се има предвид представянето им тази вечер, възпитаниците на Страмачони не заслужаваха да отпаднат. Тимът на Вилаш-Боаш обаче ще продължи участието си в надпреварата, а "нерадзурите" ще се съсредоточат върху изявите си на домашната сцена. 


Интер – Тотнъм 4:1 (след продължения)

1:0 Касано 20
2:0 Паласио 52
3:0 Галас 75 (автогол)
3:1 Адебайор 96
4:1 Алварес 110

Интер: Ханданович, Жуан, Киву, Джонатан (Ранокия – 107), Санети, Ковачич (Бенаси – 79), Гаргано, Камбиасо, Гуарин (Алварес – 71), Касано, Паласио

Тотнъм: Фридъл, Галас, Вертонген, Ноутън (Коулкър – 104), Уокър, Паркър, Ливърмор (Ленън – 70), Дембеле, Сигурдсон, Дефоу (Холтби – 56), Адебайор