Ливърпул победи с 2:0 Уулвърхемптън в последния мач на Юрген Клоп като мениджър на отбора. Алексис Мак Алистър и Джаръл Куанса отбелязаха головете за мърсисайдци в двубоя от заключителния 38-ми кръг на Висшата лига. От следващия сезон Клоп ще бъде заменен от нидерландския специалист Арне Слот. "Червените" завършиха на 3-то място в крайното класиране, докато "вълците" финишираха на 14-та позиция.

Преди началото на двубоя фенове “Анфийлд” поздрави Клоп с хореография, изписвайки "DANKE JURGEN YNWA". Самият Клоп със сълзи в очите и с ръка на сърцето изслуша изпълнението на You'll Never Walk Alone, посветено изцяло на него.

Домакините натиснаха още в началото. Удари на Александър-Арнолд и Гакпо бяха блокирани, а Са спаси изстрели на Ван Дайк и Диас. В 18-ата минута гостите организираха добра атака, която завърши с удар от малък ъгъл на Хий-Чан Хуан, преминал на сантиметри от целта.

В 28-ата минута гостите останаха с човек по-малко, след като Семедо влезе опасно с бутоните напред в крака на Мак Алистър. Първоначално реферът Крис Кавана му показа жълт картон, но след намесата на ВАР главният съдия правилно промени решението си и изгони португалеца.

В 34-ата минута Ливърпул логично поведе в резултата. Харви Елиът центрира перфектно отдясно към Мак Алистър, който засече с глава, пращайки топката в далечния ъгъл.

Пет минути преди почивката Ендо стреля много опасно от границата на наказателното поле към долния ляв ъгъл, но Са успя да избие. След последвалия корнер Гакпо засече с глава, топката стигна до Салах, който стреля към вратата, а непосредствено пред голлиния Куанса успя да изпревари Гомеш и да довкара за 2:0.

В добавеното време на първата част Салах можеше да отбележи трети гол за Ливърпул, но Са се намеси много добре и спаси удара на египтянина.

В самото начало на втората част Мак Алистър отново прати топката във вратата на гостите, но попадението бе отменено, тъй като преди това кълбото бе излязло от игра преди центрирането на Диас.

Самият колумбиец бе много близо до вкара, след като Гакпо изпревари Са и центрира успоредно. Диас засече, но топката срещна напречната греда, след което тупна на самата голлиния, но без да я премине с пълния си обем.

Последваха нови пропуски на Гакпо и Мак Алистър, а Куня пропусна най-добрия шанс за Уулвърхамптън в 68-ата минута. Малко след това Са за пореден път се намеси блестящо, за да изби удар на Салах. В 86-ата минута Дохърти се разписа с глава, но попадението бе отменено заради засада.

Ливърпул - Уулвърхемптън  2:0

Голмайстори: 1:0 Мак Алистър (34), 2:0 Куанса (40)

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Куанса, Ван Дайк, Робъртсън, Ендо, Елиът, Мак Алистър, Салах, Гакпо, Диас

Уулвърхамптън: Са, Аит-Нури, Буено, Лемина, Гомеш, Хий-Чан Хуан, Куня, Семедо, Килман, Тоти, Белгард