Каузата "Никога не ще останеш сам" събра над 10 хиляди фенове на Левски в "Арена Армеец". За двучасовото шоу привържениците на "сините" си закупиха билети от по 10 лева, за да подкрепят затруднения финансово баскетболен отбор.

Бивши и настоящи футболисти на тима и всички баскетболисти на отбора се включиха в емоционалния спектакъл. През миналия сезон възпитаниците на Константин Папазов спечелиха три трофея - титла и Купа на България и Балканската лига, но в началото на сезона изпаднаха в тежка финансова криза.

Това наложи организацията на шоуто, което беше с благотворителна цел. Във футболния мач на малки вратички бившите играчи на Левски победиха със 7:6 в редовното време, но след изпълнение на дузпи срещата завърши 1:1.

За "сините" легенди играха спортният директор на Левски Георги Иванов, шефът на детско-юношеската школа Даниел Боримиров, Александър Александров, Христо Йовов, Георги Гинчев, Станислав Ангелов, Тони Здравков, Елин Топузаков, Димитър Телкийски и други.

По време на шоуто официално беше представено и новото попълнение на футболния тим Лукаш Гикиевич. След това се проведе смесен мач на футбол и баскетбол между играчи на двата отбора.

Футболистите спечелиха с 4:2 футболната среща, а след баскетболната имаше равенство в резултата 19:19. Основно действащо лице на спектакъла беше Константин Папазов, който в края се обърна към феновете.

"Сигурно ще ви шокирам, но когато има свръх емоция в мен, ще се насълзя. Наистина няма такова чудо. Дори аз не мога да намеря думи. Ще ви кажа само - Благодаря".

"Днес хората, на които трябва да благодаря са много. Но големите победители на днешния неделен следобед това сте Вие скъпи фенове. Вие доказахте, че Левски никога не ще остане сам. Много ми се иска това шоу и спектакъл да остане последен и да не се налага да бъдем спасявани", каза Папазов.

"Честно казано не очаквах толкова хора, залата беше пълна. В България Левски може да се бори за всичко", добави баскетболистът на "сините" Филип Виденов.