Геройски изпълнения от Тайрис Макси оставиха Филаделфия живи в плейофите на НБА. Гардът реализира 46 точки, като вкара 7 от тях в последните 25 секунди на редовното време, а Сиксърс надви Ню Йорк като гост със 112:106 след продължение. 

Никс все още води с 3-2 победи в серията, но сега тя се връща в Града на Братската любов за 6-ия сблъсък. 

Филаделфия губеше с 6 28 секунди до сирената, след което обаче Макси реализира тройка, а и бе фаулиран, за да добави и един наказателен. След като Харт вкара един опит от линията, Макси изравни със страхотна тройка от около 9 метра, за да прати мача в продължение, в което гостите се наложиха. 

Джоел Ембийд отново игра на куц крак, но завърши с 19 точки, 16 борби и 10 асистенции за победителите, а Джейлън Брънсън водеше домакините с 40 точки. 

В друг мач на Изток Милуоки срази Индиана със 115:92, за да намалива пасива си на 2-3 победи преди мач №6 в залата на Пейсърс. Крис Мидълтън и Боби Портис вкараха по 29 точки за Елените, които се откъснаха след 34:19 в третата четвърт, за да постигнат гръмката победа. Янис и Лилард отново не играха. 

Кливланд пък успя да дръпне с 3-2 срещу Орландо след 104:103 у дома и ще гостува в следващия сблъсък. Джарет Алън не игра за Кавс, но Еван Мобли се превърна в герой, блокирайки поднасяне на Франц Вагнер за изравняване, а след това Донован Мичъл, завършил с 28 точки, гарантира успеха от наказателната линия.