Въпреки рекордните 13 чадъра в историята си в мач от плейофите и това, че водеше почти през цялото време, Далас изпусна домакинското си предимство срещу Оклахома Сити в НБА след трагично представяне от наказателната линия. 

Тъндър спечели със 100:96 като гост, за да стигне до 2-2 в серия, като Гръмотевиците ще бъдат домакини в мач №5. 

Тексасци могат да съжаляват, защото дръпнаха с 14 точки още през първата част, водеха с 11 на почивката и все още бяха напред с 6 в средата на последния период. Тогава обаче Шей Гилджъз-Аликзандър, който вкара 34 точки, взе нещата в ръцете си. 

Лидерът на ОКС реализира 6 поредни точки, за да изравни, а Чет Холмгрен вкара тройка за аванс от 89:86. Разликата бе 4 в последната минута, но след забивка на Дерик Джоунс и пропуск на Шей домакините получиха шанс и Лука Дончич бе фаулиран. 

Словенецът обаче пропусна първия си опит и Тъндър запази аванс от 96:95 10 секунди до сирената. След два наказателни на Холмгрен, Пи Джей Уошингтън също сбърка веднъж от линията и Гилджъз-Аликзандър подпечата успеха с два точни опита. Генерално в мача домакините изпуснаха 11 наказателни и бяха едва 52% от или линията. 

Лука Дончич приключи с трипъл-дабъл от 18-12-10, но стреля едва 6 от 20 от игра, а Кайри Ървинг отново бе неузнаваем и остана едва с 9 точки.