Испанецът Рафаел Надал, който се опитва да се завърне на тенис корта по най-добрия начин през сезона, който по всяка вероятно ще бъде негов последен в кариерата, ще бъде част от отбора на Европа на турнира "Лейвър Къп", който трябва да се проведе в Берлин между 20 и 22 септември, съобщиха организаторите, цитирани от АФП.

През 2022 година "Лейвър Къп" бе последният официален турнир на легендата Роджър Федерер и Надал, който бе контузен, успя да играе на двойки редом до най-големия си съперник. Двамата приключиха мача в сълзи.

"Надал се присъединява към сънародника си и номер 3 в света Карлос Алкарас, №4 Даниил Медведев и №5 Александър Зверев в тима на Европа, който ще се опита да спечели купата под ръководството на капитана Бьорн Борг", заявиха организаторите.

Надал обяви, че е "много щастлив" да участва за четвърти път в състезанието, на което бе дадено старт от Федерер през 2017, което противопоставя европейските играчи на американски отбор, който е воден от капитана Джон Макенроу.

"На този етап на кариерата ми искам наистина да се възползвам от всички възможности", добавя в комюнике носителят на 22 титли от Големия шлем, който заради серия от контузии не е печелил трофей от 14-ата си титла на "Ролан Гарос" през 2022 и почти не е играл оттогава.

При завръщането си след три месеца отсъствие заради коремна контузия Надал, който ще празнува 38 години на 3 юни, загуби от австралиеца Алекс Де Минор във втория кръг на турнира в Барселона миналата седмица.