Лично аз вярвам във феърплея до края на първенството. Това заяви новият президент на Българския футболен съюз Георги Иванов – Гонзо, който днес даде пресконференция пред медиите след първото заседание на новия Изпълнителен комитет на централата, предаде репортер на БГНЕС. За първи вицепрезиденти на Иванов бяха избрани Атанас Фурнаджиев, Николай Андреев и проф. Николай Изов.

Преди началото на пресконференцията на базата в Бояна, от БФС дадоха отчет за свършената работа от датата на извънредния Конгрес – 15 март, до сега, като Гонзо бе запитан относно имената на освободените служители във федерацията. „Не е нужно сега да обявявам имена. Всеки, който си е вършил съвестно работата, продължава да бъде на работа. Всеки един от членовете на Изпълкома е разпределен в тази позиция, за която да отговаря – хора, които ще бъдат с министерствата, с маркетинг, с реклама, всеки един ще видите каква функция ще има в този Изпълком“, започна той, а относно информацията, че Добрин Гьонов ще бъде новият изпълнителен директор на БФС, Иванов бе категоричен: „Борислав Попов е изпълнителен директор на БФС и не е коментирана неговата смяна“.

Новият президент на централата, който наследи Борислав Михайлов, отказа да коментира дали се е срещал с някой от екипа на Димитър Бербатов относно евентуално участие в новия Изпълком. „Ще го запазя за себе си – във футболния съюз трябва да работят професионалисти и хора с авторитет в обществото. Аз поканих човек от екипа на Бербатов в Изпълкома на Конгреса, те отказаха – дали ще говорим с тях или ще ги каним, ще го обсъдим във времето. В момента сме в средата на сезона, трябва да се концентрираме върху други неща. Юни месец всичко ще бъде решено по всички въпроси, които ви интересуват. Дали е нормално да се говори за смяна на комисии на 3 април?. В момента трябва да се концентрираме върху първенството и остатъка от него“, каза още Гонзо, който обясни и избора на Кирил Котев за нов технически директор в съюза – длъжност, която бе изпълнявана преди от самия Георги Иванов. „Предвид работата му в ЦСКА, познавам го лично, качествата като футболист и като човек“.

„Ние сме за честното съдийство, всички отбори да са равнопоставени – ще има трима ВАР съдии не само тази вечер на Лудогорец – Левски, но и на дербито Левски – ЦСКА. Искаме да има прозрачно съдийство“, продължи Гонзо.

На въпрос на БГНЕС относно това дали вярва във феърплея до края на първенството, той отвърна: „Лично аз, да. Ако някой иска да играе по заобиколния начин – нашето желание и моите инструкции към всички комисии е всичко да бъде по правилник“. На въпрос на БГНЕС дали случайни от БФС са недоволни от условията по договора с Hawk Eye за ВАР, Атанас Фурнаджиев заяви: „Първо да кажа, че договорът с Hawk Eye е до края на другата година, така че ние сме обезпечени със системата ВАР до края на следващия сезон. Абсолютно нормално е, когато тръгнем да подновяваме, да видим и конкуренцията какво предлага, да проучим и да вземем най-доброто решение. Точно с тази цел бе направена комисия. Не казвам, че сме недоволни, но все пак трябва да вземем конкурентни условия“, сподели вицепрезидентът на БФС и добави: „Идея има, въпросът е на финансиране и на най-добра оферта. С тази цел е създадена тази комисия, да видим колко ще струват тези допълнителни камери и дали ще можем да си го позволим“.

Георги Иванов бе запитан и защо продължава да не бъде вписан в Търговския регистър като нов президент на футболния съюз. „Юристите работят по този въпрос, при всички случаи работим“. А по отношение на това дали всички клубове са изрядни от гледна точка на лиценз, Иванов каза: „До този момент, след като са лицензирани и играят – има Лицензионна комисия, която ще прецени кой отговаря на условията и кой не. Вече имах няколко срещи с представители на МВР. Бяха доста конструктивни. С една част от тях говорихме за превенция срещу черно тото. Ние работим доста добре с МВР, СДВР. Ще имаме още една среща, която ще бъде другата седмица, защото първенството влиза във финалната права и се изисква по-голямо внимание от страна на органите на реда“, завърши Гонзо.