Четирикратната носителка на Световната купа по ски-алпийски дисциплини Линдзи Вон (САЩ) се възстановява добре от контузията и планира да се завърне на пистата за стартовете в Лейк Луис през декември.

"Коляното ми отново е супер. Чувствам се добре", коментира Вон, цитирана от БТА. Американката скъса за втори път кръстни връзки по време на тренировка през миналия ноември и пропусна Зимните олимпийски игри в Сочи през февруари тази година.

Тя работи по специална възстановителна програма, а ще поднови тренировките на сняг през октомври. "Рехабилитацията върви бавно, но най-важното е, че напредвам по план", каза още 29-годишната алпийка.

Олимпийската шампионка в спускането от Ванкувър 2010 си поставя за цел да бъде в оптимална форма за домашното световно първенство в Бийвър Крийк от 2 до 15 февруари догодина. Тя има намерение да се състезава поне до Олимпиадата в Пьончан през 2018 година.

"Искам да защитавам спечелените отличия от Ванкувър 2010. В Сочи нямах тази възможност, но се надявам през 2018 година всичко да бъде наред. Това е много важно за мен. Едва след това мога да мисля за край на кариерата ми", каза Вон.

През 2013 година тя на два пъти скъса връзки на коляното, но не е мислила за отказване. "Нуждая се от състезанията. Не се чувствам добре, когато не карам ски и не се съревновавам с конкурентките ми. Постигнала съм много, но искам още", която има и две световни титли в кариерата си досега.