Мениджърът на лондонския Арсенал Арсен Венгер призна, че е горд от характера, който са показали неговите футболисти, въпреки че столичани не успяха да стигнат до победа при гостуването си на Уест Бромич Албиън.

Домакините, които са новак във Висшата лига, набързо дръпнаха с два гола на гранда от Лондон, но все пак "Топчиите" успяха да изравнят до 2:2 след попадения на Аршавин и Ван Перси.

Арсенал дори имаше и шанс да стигне до пълен обрат в мача, но многото пропуски костваха на тима трите точки.

"Горд съм от духа, който показахме на терена. С представянето си демонстрирахме, че сме готови за битка. Направихме нещата трудни за нас след втория гол, който допуснахме във вратата ни. Срещу нас имахме един много добре организиран отбор, какъвто безспорно е Уест Бромич", заяви Венгер на пресконференцията след мача, а по думите му си личеше, че е доволен от своя отбор.

"Ситуацията по едно време бе доста деликатна за нас, но ние показахме нужния характер и взехме точка от тази среща. Математически, ние загубихме две точки, но в психологически план спечелихме една", добави французинът.

Той бе запитан от журналистите на брифинга какво му е мнението за втория гол, който допусна неговият отбор. Попадението бе доста комично, но Венгер отказа да обвини който и да е за него.

"Не искам да критикувам никого. Това, което ми хареса, бе реакцията на целия отбор. Ще бъде интересно до края на сезона, това е безспорно. Ние сме готови за битка, така че ще гоним целите си", отсече той.

"Колкото до самата титла, продължаваме да се борим. За нас бе много важно да не загубим срещу Уест Бромич и в крайна сметка не загубихме. До края на шампионата има време", каза Венгер.

Мениджърът на Арсенал разкри също, че е останал много разочарован от играта на своя отбор през първото полувреме.

"Бях наистина доста разочарован, тъй като бяхме прекалено нервни и неориентирани през първата част. Домакините играха доста по-отпуснато от нас. Ние пък действахме нервно и това ни се отрази. Отборът обаче показа голям характер и аз съм много горд от това нещо", сподели спецът.

"Това е Висшата лига. Чух, се Юнайтед са победили Болтън две минути преди края на срещата", завърши мениджърът на лондонския Арсенал.