Полузащитникът на лондонския Арсенал Джак Уилшър твърди, че неговият тим може да се бори за титлата в английската Висша лига, стига да закупи нови играчи за следващия сезон.

До момента "артилеристите" не са сред най-активните отбори на трансферния пазар, като мениджърът на тима Арсен Венгер закупи само защитника Карл Дженкинсън и нападателя Жервиньо.

В същото време продължават спекулациите за напускането на основни футболисти като Сеск Фабрегас и Самир Насри, които са свързвани с трансфери в Барселона и Манчестър Юнайтед.

"Ние не сме клуб, който не харчи много средства, но въпреки това сме част от най-добрите отбори в първенството. Трябва да спечелим трофей през следващия сезон", закани се талантливият младок.

"Може би ако в отбора имаше няколко нови лица, бихме могли да натиснем газта. Ако вземем нови играчи, можем да се борим за титлата", сподели 19-годишният английски национал.

"Трябва да останем силни през март и април. Уверени сме, че можем да бъдем на върха през пролетта, трябва да бъдем силни в тази много важна част от кампанията", завърши Джак Уилшър.