Халфът на Арсенал Джак Уилшър заяви, че се възхищава на легендата на Ливърпул Стивън Джерард.

21-годишният Уилшър се завърна след 14 месечно отсъствие заради контузия, но за отрицателно време си върна формата и в последните мачове е най-добрият футболист на отбора си.

Самият Уилшър призна, че се чувства като лидер и иска да поведе отбора си към успехите.

"Мисля, че лидерството е част от играта ми. Такъв тип играч съм", коментира Уилшър пред официалния сайт на Арсенал.

"Обичам да взимам топката и да тръгвам срещу съперниците. И предполагам, това повежда отбора. Но не съм само аз. Имаме също Санти Касорла, който бе отличен тази сряда. Франсес Коклен се справи отлично, Абу също изглежда остър".

"Имаме много играчи, които могат да вземат топката и да тръгнат напред. Понякога имаме нужда от това. Това променя играта и отваря пространства за съотборниците".

Същевременно Уилшър призна, че има конкретно един играч, който е бил модел за него докато е израствал - капитанът на Ливърпул Стивън Джерард.

"Помня, че той вкара подобен гол на моя на финала за ФА Къп срещу Уест Хям. Той е страхотен играч".

"Мисля, че аз съм различен от него. Той е по-добър от мен при дългите пасове. Той е страхотен модел за подражание. Той е сърцето на Ливърпул от години и когато Англия се е представяла добре, той е бил основният играч".

"Ако аз мога да се доближа до него и да водя отбора както той прави... Той е футболистът, когото гледах когато бях по-млад. Има 100 мача за Англия. За млад полузащитник той е някой, с когото да се сравняваш".

Накрая Уилшър обясни и защо няма опасност да му се замая главата от многото внимание в медиите.

"Имам страхотно семейство около мен, което ме държи стъпил на земята. Не се смятам за по-различен от другите".

"Трябва да работя здраво. Не съм там, където искам да бъда. Пропуснах година от футбола, което беше трудно, особено за млад играч. Сега гледам мач за мач и работя здраво на тренировките върху десния ми крак и върху дългите ми пасове".