Преминаването на Месут Йозил от Реал Мадрид в Арсенал за 50 милиона евро се оказа една от най-големите трансферни бомби в последните години.

Според футболния агент Франсоа Гаярдо плеймейкъра е имал изкушаваща оферта от английския шампион Манчестър Юнайтед, който му е предлагал по-добри условия от Арсенал.

Германският национал обаче предпочел да облече екипа на "артилеристите", тъй като останал впечатлен от мениджъра на клуба Арсен Венгер в телефонен разговор между двамата. Французинът успял да убеди Йозил да премине в неговия тим.

"Йозил получи оферта от Манчестър Юнайтед, която бе по-добра за футболиста от тази на Арсенал. Но навярно предложението на Юнайтед не бе толкова добро за бащата на Месут, който сигурно е получил повече пари след трансфера на сина си в Арсенал", казва Гаярдо пред списание "Шпорт Билд".

Агентът, който се води за "вътрешен човек" в Реал Мадрид, открито обвинява бащата на техничаря Мустафа Йозил, който движи делата на сина си. Йозил-старши притискал "белите" за двойно увеличение на заплатата на играча още през месец януари.

"Реал му отказа на три пъти - през януари, март и в край на миналия сезон. През месец юни Мустафа разбра, че Реал иска да привлече Гарет Бейл. Тогава той предложи сина си на пазара, свързвайки се с няколко футболни агенти", допълва Гаярдо.

Версията на Мустафа Йозил обаче е съвсем различна. Според него Реал е страната, която е желала преподписването на контракта.

"Желанието за удължаване на договора на сина ми не дойде от нас, а от Реал Мадрид. Ние не сме искали увеличение на заплатата. В началото на годината Реал искаше да удължи договора, който изтичаше през 2016 година. И ние водихме разговори", споделя бащата на играча.

"Говорим за Месут Йозил, един от най-добрите футболисти в света. Той не е някой, когото да се налага да предлагаш. В бранша са наясно - ако има възможност да вземеш Месут, веднага се получава раздвижване. Няма нужда да го предлагаш на някой отбор, клубовете сами се интересуват от него."

Мустафа коментира и обвиненията към Месут, че си е падал по нощния живот и приключенията с красиви жени: "Моят син изигра 159 мача за Реал Мадрид, в които записа 79 асистенции. Това е възможно само, ако работиш свръхпрофесионално".