Български Лудогорец – това ще виждат феновете до края на кампанията. Така ще бъде и на „Тича“ в неделя срещу Черно море. Разградчани вече си гарантираха титлата и имат право да „отпуснат газта“. А треньорът Георги Дерменджиев да види на кои от резервите си струва евентуално да започне да разчита по-сериозно през следващата кампания.

В Лудогорец има и вратарски проблем. Симон Слуга от доста време лекува контузия, а Серджио Падт получи травма в рамото на последната тренировка преди загубения финал от Ботев Пд (2:3) за купата. В негово отсъствие под рамката срещу канарчетата стартира Дамян Христов, но в края на първата част той напусна със счупен нос и бе откаран в столична болница. Така дебют за орлите направи Пламен Пепеляшев, който най-вероятно ще бъде под рамката и в неделя. Пред него в отбрана ще играе Георги Терзиев.

Наказани за сблъсъка с Черно море са крилата Бърнард Текпетей и Кайо Видал, като първият ще пропусне и оставащите до края на първенството мачове. В тяхно отсъствие със сигурност като титуляр ще започне Спас Делев, а шанс може да получи и Раи Насименто. Играта на Лудогорец ще връзва Тодор Неделев. А зад него ще действа друг национал – Ивайло Чочев, пише "Тема спорт". И двамата оставаха на пейката на тима във важните мачове. Сега обаче ще започнат.

Със сигурност почивка ще бъде дадена на Якуб Пьотровски. На полския халф му предстои участие на европейското първенство в Германия през лятото.

На 22 май, сряда, Лудогорец приема Локомотив Пловдив. След двубоя разградчани ще получат титлата, а по-голяма част от орлите ще бъдат разпуснати.

Снимка: Lap.bg