Рафаел Бенитес няма да се чувства странно довечера, когато изведе своя Наполи на "Емиратс" срещу Арсенал. Треньорът е водил много мачове на този стадион начело на Ливърпул. Сблъсъците с Арсен Венгер винаги са били с особен заряд. Това, което може да притеснява испанеца е, че никога в кариерата си Бенитес не е побеждавал Арсенал като гост. Нито на "Хайбъри", нито на "Емиратс".

Испанецът ще се изправи отново срещу Арсен Венгер. Двамата имат 20 мача един срещу друг и французина има превес в тези срещи. Бенитес е спечелил 6 пъти, а Венгер - 8. Головата разлика е 36:31 в ползана Венгер.

Все пак Бенитес може да се похвали, че победи последния път, когато срещна Арсенал и то в Лондон. Това стана през януари, когато Челси надви артилеристите 2:1, а Рафа беше начело на сините.

Двамата мениджъри вече са се срещали в Шампионската лига и то два пъти - веднъж когато Бенитес беше във Валенсия, и веднъж с Ливърпул.  И в двата случая испанския треньор триумфира. През 2003 г. Валенсия изхвърли артилеристите от втората групова фаза след победа 2:1 у дома и 0:0 в Лондон.

През 2008 г. пък Ливърпул и Арсенал се срещнаха на четвъртфинал в епичен сблъсък. В Лондон мача свърши 1:1, а Ливърпул отиде на полуфинал с победа 4:2 у дома.

За разлика от Венгер, Бенитес е печелил Шампионската лига и освен това има по-добрите показатели от двамата в турнира. Испанецът е спечелил 56% от своите 97 мача в надпреварата (54 победи, 22 равенства и 21 загуби). Вентер пък има доста повече мачове - 171 и  спечелил 50% от тях (85).