Централният защитник на Левски Хосе Кордоба може да се смята за ново попълнение на Рейнджърс. В Шотландия написаха, че бранителят е уточнил личните си условия с гранда от Глазгоу, като единствено остава двата клуба да изчистят дребни детайли около трансфера и той да бъде обявен до седмица. На Острова отбелязват, че сумата, която ще постъпи на „Герена“, е около 3,2 милиона паунда, която е значително по-висока от исканата от сините за панамеца, отбеляза Daily Record, цитиран от Тема спорт.

Това означава, че сделката ще се случи преди участието му на Копа Америка.

Представител на Рейнджърс вече се срещна с 22-годишния футболист, като разговор със защитника е провел и мениджърът на отбора Филип Клеман, който му е заявил, че възлага големи очаквания на него. На 5 май Кордоба дори бе на трибуните на стадион „Айброкс“, където е изгледал на живо домакинската победа на сините от Глазгоу с 4:1 над Килмарнък. Сега се очаква той да се превърне в първото попълнение на клуба за новия сезон, тъй като с гранда ще се разделят поне шестима играчи, сред които централният защитник Борна Баришич.

В последния кръг срещу Локомотив Пловдив Хосе Кордоба изигра пълни 90 минути при успеха с 2:1 на „Лаута“, като не е ясно дали ще бъде на терена и в предстоящите последни два двубоя с Крумовград (сряда) и Лудогорец (неделя), след което да подпише договор с Рейнджърс. За отбора на Филип Клеман пък предстои финал за купата срещу Селтик в събота, когато може да се стигне до дубъл – спечелиха Купата на лигата. Първенството в Шотландия приключи, като детелините триумфираха с титлата за сметка на Рейнджърс и в бъдещия клуб на Кордоба са мотивирани да завоюват златото през следващата кампания, подсилвайки значително тима.