Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер остана възхитен от първия гол на отбора му при победата с 4:1 над Норич и заяви, че това е един от най-красивите, които е виждал.

При попадението Санти Касорла, Оливие Жиру и Джак Уилшър размениха няколко светкавични двойни подавания през центъра на отбраната на съперника и накрая англичанинът реализира хладнокръвно сам срещу вратаря.

"Със сигурност беше един от най-хубавите голове на Арсенал. Насладих му се най-много защото беше отборен гол", заяви след мача Венгер.

"В него имаше комбинация от скорост, с която искаш отборът ти постоянно да играе, но за съжаление не винаги се получава. Имаше техническа класа, бързо мислене, бързи реакции и спокойствие пред гола.Имаше всичко, което искаш да видиш. През този сезон вече вкарахме няколко хубави гола, в днешния мач всички голове бяха страхотни, но първият бе изключителен".

По отношение на мача Венгер изрази задоволството си от показаната игра, но похвали и Норич, който по средата на мача сериозно затрудни домакините.

"Спечелихме с 4:1, а вратарят им направи добър мач и спаси много положения. Мисля, че и Норич игра добре, така че е странно. Те ни затрудниха. Между 30 и 60-та минута ние се затруднявахме да играем играта си. Норич е добър отбор. В последните 20 минути обаче те отпаднаха физически и ние се възползвахме от това".

"Предстоят ни 7 мача за 23 дни и това означава, че имаме нужда от всички играчи. Мога да дам малко почивка на Рамзи, защото той практически игра във всяка минута от сезона и имаше два мача с националния отбор на Уелс.  Имам възможност да дам малко почивка на играчите, преди те да се контузят. Ще жонглирам. Всички ще играят. Не забравяйте, че в момента не разполагаме с Уолкът, Чембърлейн и Подолски".

"Фламини има сътресение. Замених го по съвет на доктора. Не исках да предприемам никакви рискове. Не знам дали ще е на линия за следващия мач. Понякога лекарите препоръчват 5 дни почивка, ще видим".