Преди контролата между Англия и Шотландия Джак Уилшър заяви, че не желае да получи почивка и иска на всяка цена да играе в мача.

Непосредствено преди срещата обаче той изобщо не изглеждаше чак толкова нахъсан. По време на загрявката той спокойно слушаше музика в слушалките си.

Това принуди помощник треньорът Гари Невил да отиде при него и лично да свали слушалките му, за да може Уилшър да чува инструкциите.

Интересното е, че и друг играч на Арсенал - Алекс Окслейд-Чембърлейн се отклони от обичайната рутина непосредствено преди мача.

Когато Уейн Руни събра целия тим на Англия за мотивиращи думи и прегръдка преди първия съдийски сигнал, единствено Чембърлейн се отцепи отстрани.

Изглежда обаче отделянето на Уилшър и Чембърлейн от колектива им се отрази добре, защото двамата изработиха брилянтния първи гол за Англия.

"Знаехме, че ще е страхотна възможност и отговорихме на изискванията. Знаехме какво означава за феновете и се радвам за победата", коментира след мача Уилшър.

"Завърнах се след дълга контузия и е трудно да се възстановиш от това. Преди след всяко връщане продължавах да получавам контузии, но сега най-сетне съм в серия и съм доволен от формата си".

"Когато Джак получи топката в тази дълбока позиция, ние като крила и нападатели сме инструктирани да се включваме, защото знаем, че той може да ни намери. И тази вечер за късмет той го направи", коментира Окслейд-Чембърлейн.

"Не вкарвам много голове с глава, така че беше хубаво този да влезе".