За разлика от Манчестър Юнайтед, в Арсенал получиха добри новини преди дербито между двата отбора този уикенд.

Оливие Жиру и Микел Артета са на разположение за мача, след като и двамата се възстановиха от контузии.

Французинът счупи глезен през август и се очакваше да е извън игра до края на годината. Той обаче се възстанови много по-рано от планираното.

Артета пък получи травма в бедрото при равенството с Андерлехт в Шампионската Лига и пропусна гостуването на Суонзи. Сега обаче и той е възстановен.

"Жиру и Артета и двамата са на разположение. Въпрос на това колко готови са за игра, но са на разположение", коментира днес Арсен Венгер пред официалния сайт на Арсенал.

"Жиру е три или четири седмици по-рано от планираното. Първоначално планирахме да разполагаме с него за игра в началото на следващата година. Така че той е един месец напред".

"Да, докато го нямаше Жиру разчитахме на Уелбек и Санчес също. Но сега отново разполагаме с Жиру, имаме отново и Уолкът. Постепенно те ще се интегрират в отбора и ще ни дадат различни опции".

"Косилни и Дебюши се справят добре, те подновиха тренировки на терена. Сега трябва да видим. Обикновено между индивидуалните тренировки и пълноценното трениране с отбора има три седмици. След това е фитнесът".

"За Дебюши нещата изглеждат ясни. Няма възпаление, просто хирургическа намеса. За Косиелни зависи как ще отговори на тренировките. За момента изглежда добре".

"Йозил се справя добре, но няма да разполагаме с него преди началото на 2015 година".