Крилото на Арсенал Тио Уолкът уверено заяви, че сегашната атака на Арсенал е може би най-добрата в историята на клуба.

Според него потенциала на тима е по-голям дори от този на "Непобедимите", когато през 2004 година Арсенал спечели титлата във Висшата Лига без да допусне нито една загуба.

"Когато аз дойдох в Арсенал бяха Пирес, Люнгберг, Бергкамп, Тиери и Рейес. Това също е страхотна атакуваща мощ", коментира Уолкът пред официалния сайт на Арсенал.

"Мисля, че сегашния състав може би е дори по-добър. Но трябва първо да се докажем. Когато постигнем нещо повече от спечелването на Купата на Англия, тогава можем да се изправим и да кажем, че това е най-добрата атака, която отборът някога е имал".

Уолкът коментира и отделните качества на партньорите си в атака и най-вече на Алексис Санчес.

"Когато видиш някой да работи толкова здраво, това те кара да опиташ да му помогнеш".

"Когато видиш какво прави на терена, на тренировки и колко работа влага, всички останали играчи си казваме "Да, аз също трябва да правя повече".

"Важно е да се намери баланса. По Коледа му казахме, че трябва да си почине малко. Но въпреки това той продължи да тренира във фитнеса. Той е такъв човек, нищо не може да го умори".

"Хубаво е да се види, защото Висшата Лига е много бърза, но той се справи с нея напълно добре".

"Той е невероятен заради дупките, които може да види и които много играчи не могат. Аз имам склонност да правя пробивите си без топка и той винаги гледа за това. Той увлича много играчи със себе си, което отваря пространства за другите хора. И аз правя същото нещо".

"Балансът помежду ни е страхотен и когато съм напълно здрав мисля, че ще бъдем сила, която съперниците във Висшата Лига няма да могат да спрат".

"Дани Уелбек също е работохолик. Той тича и работи много за отбора. Има толкова много опции, също и Алекс Окслейд-Чембърлейн се справя много добре".

"Очевидно аз също се връщам и след това има хора като Аарън и Джак в полузащита. Листът продължава, толкова добри сме в нападение. За мениджъра ще е главоболие да избира от толкова много опции".