Бившият страж на Ливърпул Йежи Дудек посъветва сънародника си Войчех Шчесни да напусне Арсенал, за да спаси кариерата си.

Младият полски вратар бе изместен от колумбиеца Давид Оспина под рамката на вратата и в момента играе ролята на резерва на "Емиратс".

И докато южноамериканецът е бетонен титуляр през тази година Шчесни има само три изяви от началото на януари до момента и всички бяха за ФА Къп.

Според Дудек ако неговият сънародник остане в Арсенал и продължи да търка пейката това може да се отрази на кариерата му в националния отбор на Полша, а и цялостно.

"Ако бях на неговото място щях сериозно да се замисля, дали ще имам възможност да играя в Арсенал и със сигурност нямаше да стоя толкова дълго на пейката, колкото например Фабиански", обяви Дудек, цитиран от "Дейли Стар".

"Може ясно да се види, че в момента просто Арсен Венгер е решен твърдо да разчита на Давид Оспина".

"Това е много сериозен въпрос върху който Войчех ще трябва да помисли".

"За щастие националният отбор на Полша има други двама много добре подготвени вратари, които са в състояние да се представят много адекватно под рамката".

"Фабиански в момента се намира в отлична форма, а освен това Боруц е доста опитен. Според мен Войчех е с най-малки шансове да играе срещу Ирландия", завърши Дудек.