В Арсенал се зарадваха на добри новини, след като голяма част от трайно-контузените играчи на отбора взеха участие в контролен двубой и са близо до завръщане. 

Джак Уилшър записа 45 минути срещу Брентфорд и дори откри резултата в мача, в който играха още Микел Артета, Матьо Дебюши и дори Абу Диаби. 

Испанският халф е извън терените от ноември, а френският бранител трябваше да се справи с втора тежка контузия през сезона, този път в рамото, която го извади от терените за 3 месеца. 

Що се отнася до Диаби, той продължава да се бори със здравословните проблеми, заради които откакто е в Арсенал е пропуснал общо 225 седмици или над 4 години. Всичко това прави малко вероятно удължаване на договора с клуба, който изтича през лятото. 

Привлеченият през януари Кристиан Биелик също игра, както и Матьо Фламини. Младокът Алекс Ивоби вкара още два гола преди почивката за комфортния успех на Артилеристите. 

Засега не е ясно дали някои от тези играчи ще бъдат в групата за дербито с Ливърпул в събота, но е сигурно, че скоро повечето от тях ще бъдат на разположение на Арсен Венгер.