Арсенал удари с 1:0 Бърнли на "Търф Муур" и продължи победната си серия.

"Артилеристите" вече са спечелили последните си осем мача във всички турнири и се намират в уникална форма, като мачкат всичко по пътя си. Единственото попадение в срещата заби Аарън Рамзи в 12-ата минута.

Така Арсенал записа дубъл над Бърнли, след като по-рано през сезона успя да спечели в Лондон с класическото 3:0.

Иначе срещата на  "Търф Муур" бе динамична, с множество положения и пред двете врати, като в крайна сметка Арсенал изигра по-хитро мача и успя да си спечели трите точки.


Срещата на стадион "Търф Муур" започна с положения и пред двете врати. Още във втората минута Алексис Санчес се освободи на удобна позиция и стреля, но Том Хийтън показа класа и спаси.

Последва нов шанс пред "артилеристите", но отново Санчес не успя да вкара. Отговорът на Бърнли бе удар на Джордж Бойд, но топката мина до гредата.

В 8-ата минута Оливие Жиру се озова на чиста ситуация, но пропусна. Четири минути по-късно обаче Аарън Рамзи най-сетне успя да вкара за гостите след толкова изгодни положения.

Тогава защитата на Бърнли сгреши при изнасянето на топката, след което последва бърза контра за Арсенал и лудо меле в пеналта на домакините, като най-съобразителен в карамбола се оказа Рамзи, който с мощна тупалка опъна мрежата. Домакините можеха веднага да изравнят, но бе вдигната засада на Ашли Барнс.

Последва и положение за Арсенал, но пропуснато от Оливие Жиру. Ситуациите се редуваха пред двете врати една след друга, а играта бе повече от динамична.

В 24-ата минута Киеран Трипнер изпълни отлично пряк свободен удар, но Давид Оспина показа класа и отрази. Две минути по-късно Санти Касорла се опита да опъне мрежата на Бърнли, но топката мина до гредата.

Последваха спокойни минути на "Търф Муур", като играта се водеше основно в средата на терена, без сериозни положения пред една от двете врати.

Второто полувреме започна с шанс за Бърнли, но Ашли Барнс пропусна да изравни. Последва ново положение за домакините, като този път неточен бе  Дани Ингс.

В 50-ата минута Алексис Санчес се откъсна зад защитата на Бърнли, но правилно бе маркирана засада. Осем минути по-късно Санчес проби през центъра и стреля от дъгата на наказателното поле, но Том Хийтън спаси.

След час игра домакините бяха близо до попадението, но Ашли Барнс не успя да преодолее Давид Оспина- Минута по-късно и Сам Воукс не намери мрежата на гостите.

Играта бе доста динамична, а положенията се редуваха едно след друго. В 65-ата минута Санти Касорла стреля от ъгъла на пеналта, но топката мина до гредата.

Пет минути по-късно Бърнли сътвори страхотна атака отляво, последва центриране в пеналта на гостите, но там Джордж Бойд се размина с топката на точката на дузпата.

В 73-ата минута пък Дани Ингс се опита да вкара с акробатичен удар, но Давид Оспина спаси. Това бяха силните минути на домакините, но те пропуснаха да изравнят.

Постепенно Арсенал изнесе играта в по-предни позиции и създаде две положения, но Аарън Рамзи и резервата Дани Уелбек пропуснаха. До края домакините се опитаха да изравнят, но нямаха шанс и лондончани си взе победата.

Бърнли - Арсенал 0:1

Голмайстор:

Аарън Рамзи (12)

Бърнли: Том Хийтън, Киеран Трипнер, Джейсън Шакел, Майкъл Дъф, Бен Мий, Джордж Бойд, Дейвид Джоунс, Скот Арфийлд, Ашли Барнс, Дани Ингс, Сам Воукс

Арсенал: Давид Оспина, Хектор Белерин, Пер Мертезакер, Лоран Косчелни, Начо Монреал, Франсис Коклен, Алексис Санчес, Месут Йозил, Санти Касорла, Аарън Рамзи, Оливие Жиру (81 - Дани Уелбек)