Легендата на леката атлетика Майкъл Джонсън (на снимката вторият отляво) вече е част от Арсенал, съобщава вестник „Мирър”. 

Четирикратният олимпийски шампион ще работи с младите играчи в школата на клуба, като идеята е да подобри силата и бързината им, така че те да бъдат по-добре подготвени за първия състав. 

Джонсън, който продължава да държи рекорда на 400 метра, спечели два пъти злато в дисциплината през 1996 и 2000 година, а освен това триумфира на 200 метра в Атланта, както и в щафетата 4 по 400 през 1992 в Барселона. Той има и 8 световни титли. 

„Тук става въпрос за развитие на атлети, тъй като всеки трябва да измине път, когато започне на 7 или 8 години и да стигне до пълното си развитие на 17-18. Ние не работим с играчите от първия състав, а с млади футболисти с идеята да развием, тяхната сила, скорост и пъргавост” заяви Джонсън. 

„Смятам, че по отношение на силата и мощта във Великобритания  се работи много добре, но има изоставане относно бързината в сравнение със Съединените щати” каза още 47-годишният легендарен спортист.